• De Stadsoase als uitvalsbasis voor bv. Ooijpolder (foto), stuwwal, Reichswald en Mookerheide

  • Australische en Ierse topatleten (o.a. WK-gangers) verbleven in juni in de Stadsoase voor een trainingsstage

  • Mookerheide, dichterbij dan je denkt....

  • Een schilder- of tekencursus in de Stadsoase (binnen of buiten) is mogelijk

Hardlopen

Uw Gastheer: bedenker en 25 jaar organisator Zevenheuvelenloop en Marikenloop

Er is geen stad in Nederland die omringd is door zoveel prachtige en zo verschillende natuur- landschappen om in hard te lopen. De Stadsoase ligt enerzijds aan de rand van de uitgestrekte bossen die reiken van Nijmeegse Stuwwal tot de Mookerhei en het Reichswald; anderzijds loop je vanaf de Stuwwal zó de Ooijpolder in. Bijzonder is dat de Stadsoase op een steenworp afstand ligt van het parcours van de 15 km lange Zevenheuvelenloop (vlakbij het 1 en 14 kilometerpunt).

B&B Stadsoase Nijmegen heeft haar affiniteit met lopen en lopers niet van een vreemde. Uw gastheer Henk Stevens is de bedenker van onder andere de ZevenheuvelenloopMarikenloop en het Seven Hills Running Team (nu: Team Zevenheuvelen) en was ruim 25 jaar de organisator van beide evenementen totdat hij in 2009 als voorzitter-directeur stopte. Ook uw gastvrouw Tea Bodewes was vanaf het prille begin ruim 27 jaar betrokken bij de organisatie van beide evenementen. Beiden trekken nog frequent de loopschoenen aan. Tea bevindt zich in het selecte gezelschap van loopsters die vanaf 2004 aan alle edities van de Marikenloop hebben deelgenomen. Henk liep de Zevenheuvelenloop 'ooit' in 49:56 en in 2012 -als zestiger- bijna binnen het uur...

 

Susan Krumins-Kuijken en B&B Stadsoase

Susan en haar Australische club- en trainingsmaatjes van de Melbourne Track Club (van coach Nic Bideau) verblijven regelmatig zo'n 10-14 dagen in de Stadsoase voor een jaarlijkse trainings- stage en deelname aan de NGA. Ze zijn lyrisch over de B&B vanwege de rust en uiterst gunstige ligging van de accommodatie ten opzichte van de bossen en atletiekbaan in Brakkenstein en het universitair sportcentrum Gymnasion. Susan kennen we vanaf het moment dat ze door haar ontdekker en inspirerende Seven Hills coach van de eerste jaren, Has van Cuijk (2014†), werd ontdekt en als een van de eerste jonge talenten lid werd van het Seven Hills Running Team. 

Susan hoort al jaren tot de mondiale top op de lange aftand en won in 2014 onder andere brons op de 5000m tijdens het EK Atletiek in Zürich en in 2018 als 'stervende zwaan' zilver op de 10.000m tijdens het EK in Berlijn. 'Tussendoor' liep ze prachtige klasseringen tijdens WK's en Olympische Spelen.


Susan Kuijken (en onze B&B:) in Trouw

 

Wereldtoppers van Down Under

We zijn zeer vereerd dat de succesvolle Australische coach Nic Bideau regelmatig met zijn selectie van de Melbourne Track Club voor een trainingsstage neerstrijkt in de Stadsoase. Ze noemen de trainingsmogelijkheden 'amazing and brilliant' en 'very close to the B&B'.

Foto: de eerste keer dat de 'Aussies' Nijmegen aandeden in 2014. In de tuin van B&B Stadsoase  Nijmegen vlnr:

Genevieve LaCaza, Nic Bideau, Collis Birmingham, Brett Robinson, Susan (toen nog:) Kuijken, Ryan Gregson, Selma Kajan en gastvrouw Tea Bodewes en gastheer Henk Stevens.