• De Stadsoase als uitvalsbasis voor bv. Ooijpolder (foto), stuwwal, Reichswald en Mookerheide

  • Australische en Ierse topatleten (o.a. WK-gangers) verbleven in juni in de Stadsoase voor een trainingsstage

  • Mookerheide, dichterbij dan je denkt....

  • Een schilder- of tekencursus in de Stadsoase (binnen of buiten) is mogelijk

Hardlopen

Uw Gastheer: bedenker en 25 jaar organisator Zevenheuvelenloop en Marikenloop

B&B Stadsoase Nijmegen heeft haar affiniteit met lopen en lopers niet van een vreemde. Uw gastheer Henk Stevens is de bedenker van onder andere de ZevenheuvelenloopMarikenloop en het Seven Hills Running Team (nu: Team Zevenheuvelen) en was ruim 25 jaar de organisator van beide evenmenten totdat hij in 2009 als voorzitter-directeur om gezondheidsredenen stopte. Ook uw gastvrouw Tea Bodewes was vanaf het prille begin en nog voor de eerste editie van de Zevenheuvelenloop ruim 27 jaar betrokken bij de organisatie van beide evenementen. Beiden trekken nog frequent de loopschoenen aan. Tea bevindt zich in het selecte gezelschap van loopsters die vanaf 2004 aan alle edities van de Marikenloop hebben deelgenomen. Henk liep de Zevenheuvelenloop 'ooit' in 49:56 en in 2012 bijna binnen het uur...

 

Bronzen Susan Kuijken en B&B

Susan maakt -als ze 's zomers weer vanuit Australië terugkeert voor het Europese baanatletiekseizoen- gebruik van onze B&B vanwege de rust en uiterst gunstige ligging van de accommodatie ten opzichte van de bossen en atletiekbaan in Brakkenstein. Susan kennen we vanaf het moment dat ze door haar ontdekker en inspirerende Seven Hills coach van de eerste jaren, Has van Cuijk (2014†), werd ontdekt en als een van de eerste jonge talenten lid werd van het Seven Hills Running Team. 

Susan Kuijken won in 2014 onder andere brons op de 5000m tijdens het EK Atletiek in Zürich en in 2015 liep ze een geweldig knappe 10.000 (10e) en 5.000m (8e) tijdens het WK Atletiek in Beijing.

 

Susan Kuijken (en onze B&B:) in Trouw

 

Wereldtoppers van Down Under

We zijn zeer vereerd dat enkele Australische en Ierse topatleten (onder wie WK-deelnemers) onze Stadsoase deze zomer uitkozen voor een trainingsstage. In de aanloop naar het WK Atletiek 2015 in Beijing trainden ze twee weken vanuit de Stadsoase. Ze noemden de trainingsmogelijkheden 'amazing and brilliant' en 'very close to the B&B'. De Aussies (en Susan Kuijken) maken deel uit van de groep van de succesvolle Australische trainer-coach Nic Bideau.

In de tuin van B&B Stadsoase Nijmegen vlnr:

Genevieve LaCaza, Nic Bideau, Collis Birmingham, Brett Robinson, Susan Kuijken, Ryan Gregson, Selma Kajan en gastvrouw Tea Bodewes en gastheer Henk Stevens. 

 

LAATSTE NIEUWS!

Wil je Susan Kuijken steunen om haar Olympische droom te realiseren? Dat kan door op derde Kerstdag (27 december) deel te nemen aan Susan's Xristmas Xross (5000m). Een startnummer kost 50 euro, de opbrengst komt geheel ten goede aan Susan's Road to Rio. Je kunt ook lid worden van de Club van 100.

Voor meer informatie klik HIER.